zaterdag 6 september 2014

Good food: Sweet pancakes for a perfect saturday morning

Zaterdagochtend, een keer geen haast, niet druk, druk, druk, dus naast de Filtr Sunday Morning-playlist ging ook de chillmodus aan. Series kijken, tijdschriften lezen en tussendoor nog even dag 6 van de’30 day ab challenge’ waar ik aan begonnen ben. 

Bij een chille zaterdagmorgen hoort ook een chill ontbijt, af en toe moet je je zelf een beetje verwennen. Van mijn clubgenootjes kreeg ik voor mijn verjaardag het boek powerfood van Rens Kroes. Heerlijk! Al ben ik niet zo healthy als Rens, maar haar boek is een goede inspiratiebron. Na vorige week de ontbijtmuffins te hebben getest ging ik vandaag voor de Sweet Pancakes, maar wel mijn eigen, net wat minder gezonde variant, maar oh zo lekker. Een beetje van mezelf en een beetje van Rens!

Wat heb je nodig voor 2 pannenkoeken?

  • 25 gram amandelmeel
  • 30 gram havervlokken
  • 1 ei
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 el kokosrasp
  • 5 gram gebroken lijnzaad
  • snufje zout
  • kokosolie om in te bakken
 
  • Banaan
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • poedersuiker
  • rietsuikerstroop

Hoe bereid je het?


Voor de topping van je pannenkoek sneed ik de banaan in dunne repen en bakte ze vast in wat kokosolie. Als de banaan zacht en lekker bruin is, haal je deze uit de pan en leg je de repen even op een bordje.

Doe het amandelmeel, samen met de havervlokken, het ei, de melk, de kokosrasp, het lijnzaad en het snufje zout in de blender en mix tot een glad beslag. Verhit de kokosolie in de pan en schenk er vervolgens genoeg beslag in om er een pannenkoek van te maken.


Beleg vervolgens je pannenkoek met de banaan, frambozen, blauwe bessen en schenk er wat rietsuikerstroop over. Geef het een finishing touch met wat poedersuiker.



De pannenkoeken zelf zijn ongezoet, maar de topping maakt het heerlijk zout. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen wat zoetstof of suiker toe te voegen aan je beslag. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten