dinsdag 11 februari 2014

Good food: Mexiaanse ovenschotel

Is je budget even laag? Maar heb je wel zin in een lekkere Mexicaanse fiesta? Dan is dit gerecht ideaal. Het is snel, goedkoop en je kan er lekker met een man of 4 van genieten.


Ingredienten:

  • 500 g rundergehakt
  • 40 g burrito seasoning mix
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik maiskorrels (300 g)
  • 1 blik Mexicaanse bruine bonen (400 g)
  • 200 g geraspte milde kaas 45+
  • 150 g tortillachips naturel
  • 1 paprika (rood, geel, groen, net wat je over hebt)
  •  

    Bereiden

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het gehakt in 6 min. rul in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en warm nog 2 min. door. Schep het mengsel in de ovenschaal.

    2. Laat de maiskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel de chilibonen over de laag mais. Strooi de helft van de kaas over de chilibonen. Bedek met de helft van de tortillachips. Strooi de rest van de kaas erover. Verdeel de puntpaprika over de kaas.

    3. Bak de ovenschotel in 20 min. goudbruin in het midden van de oven. Serveer de rest van de tortillachips erbij. Lekker met crème fraîche.

    Lekker met een frisse komkommer-augurkensalade:

    Ingredienten:
    • 1 komkommer
    • 6 augurken
    • mais
    • peper en zout
    • olijfolie
    Bereiden:

    Hak een komkommer en een stuk of 6 augurken in blokjes. Meng voor de dressing 2 el olijfolie, met 2 el augurkensap en breng op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel nog wat mais toevoegen die je over hebt van je ovenschotel.

    Bron: Allerhande

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten