vrijdag 7 februari 2014

Good food: Chicken fajita's à la Jamie

Dagelijks verschijnt op mijn nieuwsoverzicht op Facebook een recepttip van Jamie. Dit keer stonden de chicken fajita's op het menu en het was volgens mr. Oliver himself ook nog eens 'supereasy' (en ja dat is het ook).

Mexian food to share is altijd goed met een groep een vrienden, een paar nachos vooraf en daarna heerlijk samen tafelen en je eigen wraps in elkaar bouwen. Ik paste het gerecht iets aan naar een verhouding voor 5 personen en eigen smaak, heb wat pepers weggelaten en was helaas de gemalen komijn vergeten te kopen, maar zonder was het ook genieten!

Ingredienten:

Voor de wraps:
  • 1 Rode peper
  • 2 rode uien
  • 1 kg kipfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • 10 tortillas
  • bekertje crème fraiche
  • geraspte kaas
Voor de salsa:
  • Bakje cherry tomaten
  • verse koriander naar smaak
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 limoen
  • olijfolie
Voor de guacamole:
  • 2 avocado's
  • halve rode peper, fijngehakt
  • koriander naar smaak
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • peper en zout
Bereiding:

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de rode peper fijn. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Meng de kip, rode peper, ui, de olijfolie, peper & zout en de paprikapoeder (en eventueel komijnpoeder) in een grote kom en laat dit voor minimaal 5 minuten marineren.

Terwijl de kip in de marinade staat kun je ondertussen beginnen met de salsa. Snijd de tomaatjes fijn, meng deze met de gehakte koriander, de olijfolie, het limoensap en peper en zout.

Verhit olijfolie in een (grill)pan, bak hierheen de kip gaar in ongeveer 6 tot 8 minuten tot de kip een goudbruine kleur heeft.

Voor de guacamole  snijd je de tomaat in kleine blokjes en prak je de avocado's fijn. Meng dit goed met de rode peper,de tomaat, koriander, peper & zout en de limoen. Zorg dat je rode peper goed fijn is voordat je op een flink stuk bijt en je mond in vuur & vlam staat.

Warm de tortillas op in de magnetron. Zet de salsa, de guacamole, de kip, geraspte kaas en de crème fraiche op tafel. Et voilá, bon appetit!

Het originele recept vind je hierrrrr.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten