donderdag 29 mei 2014

Good food: courgettesalade met broccolipesto


Jaaaa het is weer tijd voor salades, deze salade is delicious en nog eens healthy ook! Als je tenminste beschikt over een staafmixer, dan is deze ook nog eens binnen een half uur klaar. Wat veel mensen niet weten is dat je courgettes ook rauw kunt eten, in deze versie heb ik ze eventjes gegrilld in de contactgrill, maar voor extra snelheid is dit niet eens nodig!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 courgette
  • 30 gram rucola
  • zout en peper
  • teentje knoflook
  • 25 gram amandelen
  • 25 gram parmezaan
  • 250 gram broccoli
  • 50 ml olijfolie (extra vierge)


En hoe bereid je het?


Was de courgette en dep ze daarna droog. Snijd met een kaasschaaf of rasp de courgettes in dunnen plakken. (Je kunt er nu voor kiezen deze even te marineren in olijfolie met zout en peper en daarna te grillen).

Meng vervolgens de courgette met de rucola in een kom.

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Blancheer het ongeveer 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet het af en doe de broccoli in een hoge maatbeker.

Crunch de amandelen fijn en pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de parmezaan en voeg deze ingrediĆ«nten toe in de maatbeker. Vervolgens pureer je het geheel grof met de staafmixer en voeg geleidelijk de olijfolie toe. Breng goed op smaak met zout en peper. 

Schep de pesto in de kom  bij de courgette en rucola en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat olijfolie.

Ik voegde er zelf nog wat croutons aan toe. Nomnomnom.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten