dinsdag 13 mei 2014

Good food: Pad Thai


Gezond eten is helemaal niet zo moeilijk! Ook doordeweeks kun je in een handomdraai een gezonde en lekkere maaltijd op tafel toveren. Deze Pad Thai is in een minuutje of twintig klaar, licht verteerbaar en nog eens heel lekker ook!

Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen?
  

  • 200 gr noedels
  • 2 el ongezouten pinda`s,
  • 4 el wok-olie of zonnebloemolie,
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eieren
  • 2 el oestersaus,
  • 1 el bruine suiker,
  • 3 el limoensap,
  • 4 el tamarindepasta - aangelengd met een beetje water
  • 100 gr taugé
  • 2 el gehakte koriander

Hoe bereid je het?

Kook de noedels. Giet ze af en spoel er koud water over zodat ze niet te gaar worden. Rooster de pinda`s in een hete droge koekenpan. laat ze iets afkoelen en hak ze grof.

Hak de uien, knoflook en rode peper fijn. Verhit olie in een wok en bak de knoflook, ui en pepers hierin. Schep het geklutste ei erdoor en laat dit al roerend stollen. Voeg de oestersaus, suiker, limoensap en tamarinde toe en verhit dit geheel goed. Schep de taugé en noedels door en roerbak 2-3 minuten. Garneer met pinda`s en koriander.

Het originele recept is met twee rode pepers, maar dat is voor mij net wat te pittig. Tip: zet niet je lenzen in nadat je pepers hebt gesneden, dat voorkomt pijnlijke tranende ogen, guess what, ik heb er ervaring mee ;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten