donderdag 22 mei 2014

Good food: Kikkererwten-salade


 
 
Na een weekend in Rome vol pizza's, glazen prosecco en overheerlijke maar misschien wat vettige pasta's wordt het weer eens tijd voor gezond voedsel. Ooohhh en ik vergeet het bijna, vlak ook de overheerlijke Italiaanse ijsjes niet uit. Ik heb weer een paar heerlijke smaken ontdekt: Basilicum-limoen ijs en Mascarpone-ijs met gecarameliseerde vijgen, yum! Gezond voedsel, ohja, dus!
 
Voor een hockeytraining vind ik het altijd fijn voedzaam maar licht te eten. Dan is deze salade een succes, en is ook nog eens heel gemakkelijk te maken!
 

Wat heb je nodig?

 
  • Blik kikkererwten
  • Half doosje cherrytomaatjes
  • Sap van kwart citroen
  • 3 el olijfolie + 1 om in te bakken
  • Feta naar smaak
  • 2 bosuitjes
  • Boterham om croutons van te maken.
  • Gerookte kip
  • Teentje knoflook
  • Halve rode peper
  • Theelepel mosterd
  • Peper en zout

 

Hoe bereid je het?

 
Bereiden kun je het nauwelijks noemen, so easy... Warm de kikkererwten op in hun eigen kookvocht, hierdoor worden ze wat zachter. Laat ze nét niet koken. Laat ze vervolgens afkoelen voor in je salade.
 
Snijd de boterham in stukjes, rooster in de pan met wat olijfolie en knoflook. Zo dat zijn de croutons.
 
Nu de dressing: Snijd de rode peper in kleine stukjes, meng dit met de olijfolie, het citroensap, de mosterd en wat peper en zout tot een dressing.
 
Snijd de tomaat in kwarten, snijd ook de bosui fijn en de gerookte kip in stukjes. Meng dit vervolgens met de kikkererwten, de feta en natuurlijk je dressing.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten