dinsdag 22 juli 2014

Good food: Italian buffet!

Italian buffet

 
Het mooie weer, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Vaak heb je wanneer het 30 graden is geen zin om de hele dag in je keuken door te brengen en staat een bord warm eten je misschien een beetje tegen (behalve als het van de barbecue komt en geserveerd wordt met verfrissende salades en fruit natuurlijk.) Afgelopen zondag gaf ik met een vriendinnetje een etentje voor onze ouders, het KNMI zette zo'n 25 graden op de weersvoorspelling, heerlijk als je buiten bent, maar het klonk niet aanlokkelijk om in een van onze appartementen op 3 hoog te gaan zitten. Tijd om te verkassen naar het immer pittoreske Fijnaart dus!
 

Wat staat er op het menu?

 
We kozen onder andere voor verse olijven en home made smeerkaas met zoete pepers en ui van onze Griekse vriend op de markt. Daarnaast brusschetta met tomaat en knoflook, foccacia's, een salade van groene asperges met artisjok en mozzarella, dadels gevuld met geitenkaas omhuld met spek, gnocchi met platte peterselie, mozarella tomaat-sticks met basilicum, zalm en kabeljauw gekruid met dille en citroen van de BBQ en als afsluiter nog verse maiskolven van de grill.
 

Benieuwd naar de recepten? Check ze hierrr!

 
Asperges met artisjokken en mozarella

  

Salade van groene asperges en artisjokken met een topping van mozarella.

 

Wat heb je nodig?

 
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram artisjokken uit blik (ik had van bertolli, met kruiden)
  • 1 bol mozarella (buffel)
  • Bosje basilicum
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout

 

Hoe bereid je het?

Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en kook ze in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Schep ze voorzichtig uit het kookvocht en leg ze even in koud water. Laat ze uitlekken en leg ze op een grote platte schaal. Snijd de artisjokken in vieren en verdeel ze over de asperges. Snijd of pluk de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de asperges en artisjokken. Snijd de basilicum in reepjes en vermeng deze met de olie, het citroensap, zout en peper. Giet dit over de salade en serveer direct.
 
Bruschetta's

Bruschetta's met tomaat en basilicum.

 

Wat heb je nodig?

 
  • Stokbrood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 tomaten
  • basilicum
  • teentje knoflook

 

Hoe bereid je het?

 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster het stokbrood in zo'n 5 minuutjes goudbruin. Snijd het stokbrood en besprenkel de stukjes brood met olijfolie. Snijd de tomaten in kleine blokjes, pers de knoflook uit, hak de basilicum fijn en meng dit samen met wat zout en peper door elkaar. Laat even intrekken tot het brood geroosterd is. Zodra het brood geroosterd is kun je het beleggen met het tomatenmengsel.
 
 
Gnocchi's met peterselieboter
 

Gnocchi met peterselieboter

 

Wat heb je nodig?

 
  • 500 gram gnocchi
  • 6 el boter
  • bosje platte peterselie
  • 1 teen knoflook

 

Hoe bereid je het?

 
Zet een geruime pan water met wat zout op het vuur. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Kook de gnocchi in ca. 3 minuten gaar, zorg dat het niet te lang doorkookt, dan worden ze taai! Giet de gnocchi af, verhit de boter in een braadpan. Bak de gnocchi in de boter goudbruin en strooi de knoflook en peterselie hier overheen. Verhit voor ongeveer 6 minuten.
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten