zaterdag 5 juli 2014

Good food: speciaal ontbEItje

Een ei hoort erbij. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn eieren bij je ontbijt erg goed voor je. Ze zitten niet alleen boordevol eiwitten, maar ook vol met vitaminen en mineralen zoals ijzer, foliumzuur en fosfor. En ei bij je ontbijt zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je de rest van de dag minder zin hebt om te gaan snaaien. Voor dit recept geldt, je kunt het zo gezond of zo slecht maken als je zelf wilt.

Op internet zag ik een bijzondere presentatie van een ei, bereid in de oven.


Allereerst wat heb je nodig?
- 1 ei
- verschillende verse kruiden
- kaas (bacon, ham, wat je lekker vindt!)
- peper en zout

Hoe dan?
Pak een boterham en snijd hier een ronde cirkel uit, ongeveer net zo groot als je ovenschaaltje. Snijd vervolgens van de rest van de boterham lange repen. Hak je kruiden fijn

Leg de cirkel op de bodem van je ovenschaal en bekleed de zijkanten met de repen brood. Vervolgens kluts je het ei, breng op smaak met de peper en zout en de kruiden. Je kunt er nu de kaas doorheen doen en giet het geheel in de ovenschaal.

Nu een minuut of 8 in de oven en je krijgt een heerlijk gestold eitje uit de oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten