maandag 14 juli 2014

Good food: Penne met rozemarijn uit eigen tuin (en nog veel meer...)

Alle credits voor Jasper
In Huize Fristi weten ze wat lekker is, Huize Fristi? Yes, dat is het studentenhuis van mijn broers. Waar de oudste van de twee de keuken beheerst. Deze recepten gingen uiteraard in het hoofd mee naar Frankrijk, waar we de afgelopen week met zijn twaalven hebben genoten in Vazerac. Koken voor zo'n grote groep bleek voor ons geen probleem, er waren heel wat keukenprinsen en prinsessen aanwezig. Zelfs toen er gevraagd werd om een simpele pasta, rolde er een culinair hoogstandje uit. Simpel is het, oui en ook simpelweg delicieux!


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 320 g penne
  • 70 g chorizo
  • schepje sambal (of een rode peper)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 groot ei
  • ½ citroen
  • 2 volle eetlepels magere yoghurt
  • 40 gram manchegokaas fijngeraspt


Hoe bereid je het?

Begin met het water aan de kook te brengen en  laat de penne koken terwijl je de rest bereid.

Snijd de chorizo in plakjes, haal de naaltjes van de rozemarijntakjes af en hak deze fijn. Doe alles met een scheutje olijfolie in de koekenpas en fruit dit samen  met de geperste knoflook en de sambal aan tot alles goudbruin is.

Vervolgens klop je het ei, de citroensap, de yoghurt en de fijngeraspte manchegokaas in een kommetje door elkaar. Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht apart. Hussel de penne in de pan met het romige chorizomengelse door elkaar en haal de pan van het vuur. Maak de pasta eventueel aan met een scheutje van het apart gehouden vocht en breng op smaak met zout en peper.

Garneer met een takje rozemarijn en nog wat geraspte kaas. Et voilá!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten