Alle credits voor Jasper |
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 320 g penne
- 70 g chorizo
- schepje sambal (of een rode peper)
- 2 takjes verse rozemarijn
- olijfolie
- 4 tenen knoflook
- 1 groot ei
- ½ citroen
- 2 volle eetlepels magere yoghurt
- 40 gram manchegokaas fijngeraspt
Hoe bereid je het?
Begin met het water aan de kook te brengen en laat de penne koken terwijl je de rest bereid.Snijd de chorizo in plakjes, haal de naaltjes van de rozemarijntakjes af en hak deze fijn. Doe alles met een scheutje olijfolie in de koekenpas en fruit dit samen met de geperste knoflook en de sambal aan tot alles goudbruin is.
Vervolgens klop je het ei, de citroensap, de yoghurt en de fijngeraspte manchegokaas in een kommetje door elkaar. Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht apart. Hussel de penne in de pan met het romige chorizomengelse door elkaar en haal de pan van het vuur. Maak de pasta eventueel aan met een scheutje van het apart gehouden vocht en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met een takje rozemarijn en nog wat geraspte kaas. Et voilá!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten