vrijdag 18 juli 2014

Good food: sweet patato-salad

Sweet patato salad en France
Hot town, summer in the city! De Rotterdamse stadsparken roken op deze zwoele zomeravonden volop. Er wordt op grote schaal gebarbequed, gezinnen en vriendengroepen verhuizen hun hele inboedel naar het Vroesenpark of de Kralingsche Plas en de lekkerste gerechten komen op tafel (of in dit geval, het picknickkleed).
 
Naast vlees of vis kan een geslaagde BBQ niet zonder stokbrood en smeersels, maar een salade doet het ook altijd goed. Je kunt kiezen voor een kant en klare 'kartoffelsalad', maar na 3 happen denk ik vaak, bah, zo lekker is dit niet! Tot ik een eigen variant maakte, beetje geboren vanuit de kliekjes op onze vakantie in Frankrijk (klinkt oneerbiedig, maar zo fijn om over te hebben). Een variant van zoete aardappels met een beetje munt. Delicieux al zeg ik het zelf!
 

Wat heb je hiervoor nodig?

- 1 kilo zoete aardappel
- scheutje olijfolie
- 2 tenen knoflook
- verse munt (ongeveer 15 gram)
- 100 ml Griekse Yoghurt
- 50 ml mayonaise
- beetje chilipoeder
- peper en zout
 

Hoe bereid je het?

 
Verwarm de oven voor op 230 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Schep de blokjes in een kom om met de olijfolie en wat zout. Leg ze vervolgens op een ingevette bakplaat met wat zout en doe ze minimaal 20 minuten in de oven.
 
Ondertusen maak je de dressing klaar: hiervoor roer je de mayonaise, yoghurt, de munt (fijngehakt, chilipeper door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
 
Laat de aardappels afkoelen en mix vervolgens alles door elkaar!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten