dinsdag 29 juli 2014

Good food: lemonpie

 
Inmiddels zijn jullie er al een beetje aan gewend, ik houd van makkelijk en lekker. Deze limoentaart van de Allerhande staat ook in een handomdraai op tafel!
 
Hoe daaaaan?
 
Men neme:
 
  • 250 gram bloem
  • 200 gram koude boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 5 eieren
  • 3 schoongeboende limoenen
 
Maak van de bloem, 125 gram boter, 100 gram poedersuiker en 1 ei het deeg. Verpak de deegbol in vershoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.
 
Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 200 graden. Verdeel het zachte deeg vervolgens gelijkmatig over de bakvorm en maak een opstaand randje. Je kunt hem vullen met blindbakvulling zodat hij goed plat blijft, maar ik doe het vaak zonder en dat werkt ook prima!
 
 
Rasp de schil van de limoenen en pers de limoenen uit. Smelt de overige 75 gram van de boter. Klop de 4 eieren los met 50 gram van de poedersuiker en de  gesmolten boter. Klop vervolgens het limoensap en de rasp er doorheen. Haal de taartbodem uit de oven en schenk het limoenmengsel erover heen. Bak de taart in 30 minuten gaar.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten