dinsdag 19 november 2013

Good food: avocadopesto spaghetti


Een regenachtige vrije maandag bood weer genoeg ruimte om mijn favoriete kookzender te bekijken: 24 kitchen! Die avond stond er weer een hockeywedstrijd op het programma, dus dit is een ideaal recept voor een snelle, gezonde en overheerlijke pasta. Voor de instructie video: klik hier.
 
Ingredienten:
 
Avocadopesto
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie vierge
  • 1 avocado 
                          
Spaghetti
  • 400 g spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 4 tomaten
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 2 takjes peterselie 
                          
Kommetje van Parmezaanse kaas
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas 
                          
Extra nodig
  • anti-aanbakpan
  • kom
  • vijzel
 
Avocadopesto
Pluk en vijzel de basilicum. Pel de knoflook. Voeg de knoflook, een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper toe en vijzel fijn. Maak de avocado schoon en vijzel het vruchtvlees samen met de pesto tot een dikke salsa.

Spaghetti
Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en bewaar wat kookvocht. Pel en pers de knoflook uit. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook circa 3 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de pan met knoflook en bak circa 5 minuten mee. Voeg het amandelschaafsel toe en bak kort mee. Roer de avocadopesto en een klein scheutje kookvocht door de saus.
Voeg de spaghetti toe en roer goed door.


Kommetje van Parmezaanse kaas (deze heb ik gelaten voor wat het was)
Verwarm een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Bestrooi de bodem van de pan gelijkmatig met een kwart van de Parmezaanse kaas. Bak de kaas circa 5 minuten op laag vuur tot de kaas goudbruin is. Pak de kaas uit de pan en leg op een omgekeerde kom. Zodra de kaas afkoelt, wordt het krokant en ontstaat er een kommetje. Herhaal dit voor de resterende kaas.

Serveren
Vul de kaaskommetjes met de spaghetti en garneer met peterselie.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten