zaterdag 16 november 2013

Good food: Snelle citroenpasta

Het is weer eens zover: het einde van de maand nadert... Geld bijna op, tijd om de koelkast leeg te maken dus! Gelukkig ben ik standaard in het bezit van basilicum, pasta, olijfolie en Parmezaanse kaas. Genoeg ingrediĆ«nten om in een handomdraai een goede maaltijd in elkaar te draaien. In de Volkskeuken van de Volkskrant kwam ik het volgende gerecht tegen: "Pasta met citroen en basilicum". Een perfect gerecht voor zo’n dag waarop na terugkomst van werk ook nog eens gesport moet worden.




Voor vier personen:
  • 400 g spaghetti, linguine of tagliatelle
  • 12 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
  • handvol basilicum, gescheurd
  • 1 vleestomaat, zaad verwijderd, in stukjes
  • 1 biologische citroen, in smalle partjes
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 40 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
  • 20 g boter

Bereiding:
Breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente. Bak ondertussen de knoflook en chili in 1 minuut in de olie.
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af. Meng hem met de olie, basilicum, tomaat, de citroenpartjes, -rasp en wat sap. Breng op smaak met zout en peper en gebruik kookwater om het sappig te houden. Roer de boter en kaas door de pasta en dien direct op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten