Het is weer eens zover: het einde van de maand nadert... Geld bijna op,
tijd om de koelkast leeg te maken dus! Gelukkig ben ik standaard in het bezit
van basilicum, pasta, olijfolie en Parmezaanse kaas. Genoeg ingrediƫnten om in
een handomdraai een goede maaltijd in elkaar te draaien. In de Volkskeuken van
de Volkskrant kwam ik het volgende gerecht tegen: "Pasta met citroen en
basilicum". Een perfect gerecht voor zo’n dag waarop na terugkomst van
werk ook nog eens gesport moet worden.
Voor vier personen:
- 400 g spaghetti, linguine of tagliatelle
- 12 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
- handvol basilicum, gescheurd
- 1 vleestomaat, zaad verwijderd, in stukjes
- 1 biologische citroen, in smalle partjes
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 40 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
- 20 g boter
Bereiding:
Breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente. Bak ondertussen de knoflook en chili in 1 minuut in de olie.
Breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente. Bak ondertussen de knoflook en chili in 1 minuut in de olie.
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af. Meng hem met de olie,
basilicum, tomaat, de citroenpartjes, -rasp en wat sap. Breng op smaak met zout
en peper en gebruik kookwater om het sappig te houden. Roer de boter en kaas
door de pasta en dien direct op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten