zaterdag 16 november 2013

Good food: Comfortfood


We zitten volop in de herfst, buiten is het vaak koud, grijs en regenachtig, maar binnen gelukkig warm en behaaglijk. Tijd voor comfortfood dus, gerechtjes waar je blij van wordt. Hier wat inspiratie voor een simpel en snel diner met een kleine variatie aan gerechtjes. Vooraf wat stokbroodjes uit de oven met brie en honing, aioli en tzatziki, een heerlijke hartige taart van tomaat en zoete ui en een salade van spinazie, avocado en feta.





De hartige taart zet je in een handomdraai op tafel . Wat heb je nodig?


  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 4-6 tomaten
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram couscous
  • 1 grote zoete ui in ringen

De bereiding is als volgt:

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien. Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden. Tomaatringen op keukenpapier droogdeppen. Eieren loskloppen met crème fraîche, tijm, mespunt suiker, 1 tl zout en peper. Geraspte kaas door eimengsel roeren. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Couscous over deegbodem strooien, supertip, de couscous neemt namelijk het vrijgekomen vocht van de tomaten en ui op, waardoor je bodem niet zompig wordt. Uiringen over deegbodem verdelen, tomaatringen erop leggen. Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is. Taart in midden van oven in 30-35 min. gaarbakken.


Spinazie-avocado-salade:


Een dinertje voor is natuurlijk niets zonder salade:

Meng de volgende ingrediënten door elkaar en binnen een handomdraai maak jij de blits met deze krachtige en gezonde salade:

· Zak spinazie
· 2 avocado’s
· 200 gram gerookte kip
· 2 stengels bosui
· Handjevol pijnboompitten
· Fetakaas
· Bakje cherrytomaten
· Olijfolie, peperen zout

BBron: Linda Wagner


En wat is een diner zonder toetje? Smul nog even na met dit mini-chocoladetaartje met kersenmascarpone. Mijn creatie bevindt zich in een glas en wijkt dus af van de afbeelding van Foodies, maar dat maakt het niet minder lekker!


Ingrediënten:
· 360 gram kersen (pot)
· 50 gram boter
· Pak chocolatechipcookies
· 250 gram mascarpone
· 2 el suiker
· 200 ml slagroom
· 6 glaasjes
· hagelslag

Laat de kersen uitlekken, het sap kun je eventueel opvangen en gebruiken als saus (binden met maizena of allesbinder). Smelt voor de “taart-bodem” de boter en laat deze afkoelen. Doe de chocolatechipcookies in een zakje en verkruimel deze fijn. Meng vervolgens de koekkruimels met de boter.

Doe vervolgens in ieder glas een beetje van deze bodem en laat dit in de koelkast ongeveer 30 minuten afkoelen.

Druk de kersen fijn met een vork. Roer de suiker kort door de mascarpone. Klop de slagroom stijf en roer dit vervolgens met de kersen door de mascarpone. Vul ieder glas met de kersenmascarpone, plaats dit een uur in de koelkast om het op te laten stijven en garneer vervolgens met wat hagelslag en eventueel de kersensaus.

Bron: Foodies Magazine maart 2013

Ik zeg alleen nog maar:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten