vrijdag 22 november 2013

Good food: Marokkaanse stoofschotel

Recept Marokkaanse stoofschotel van mijn teamgenootje Juliette! Heerlijk makkelijk, ik maakte het zelf met couscous met wat rozijnen en pistachenoten en voegde er nog een gele paprika en wat prei aan toe!

Ingredienten (4 personen):

- 2 blikken kikkererwten
- 2 blikken gepelde tomaten
- 100 gram dadels
- 300 gram quinoa
- 2 uien
- 2 tenen knoflook

-  1 blokje groentebouillon
- 1,5 eetlepel gedroogde korianderpoeder
- 1,5 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- citroensap, zwarte peper, grof zeezout.

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in wat olie. Doe er dan alle kruiden bij. Roer goed om zodat de kruiden zich kunnen vermengen.
Voeg daarna de kikkererwten en de gepelde tomaten toe. Verhit een paar minuten op hoog vuur en laat dan 30 minuten sudderen op laag vuur. Voeg af en toe wat van je bouillon toe als het geheel teveel inkookt.

Kook ondertussen de quinoa met bouillon gaar.
Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze als laatste toe aan de stoofschotel, samen met wat citroensap. Zet het vuur wat hoger en schep nog even goed door. Kruid naar smaak nog met peper en zout.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten