dinsdag 26 november 2013

Good food: rucolastamppot

Hollands voedsel geniet niet helemaal mijn voorkeur, ik vind het vaak wat saai, wat flauw, toch kan ik een stamppotje op zijn tijd wel waarderen. Maar dan geen boerenkool of hutspot, maar een wat exotischere variant. Gisteren bedacht ik het volgende: een rucolastamppot met tomaat, basilicum en peterselie. Heerlijk in combinatie met een kaasschnitzel of cordon blue.

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen:

- Stamppotaardappelen ( zakje 600 gram AH)
- bekertje crème fraîche (200 gr)
- handvol basilicumblaadjes
- paar takjes peterselie
- zak rucola (75 gr)
- scheutje melk
- 3 tomaten

Bereiding:

Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen hierin in ongeveer 14 tot 16 minuten gaar. Hak de basilicum en peterselie fijn (of gebruik een vijzel), en meng dit met de crème fraîche, breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de aardappels af en voeg de rucola, het crème fraîche mengsel en de tomaten aan de aardappels. Stamp deze fijn en zorg dat alles goed door elkaar gemengd is. Voeg eventueel wat melk toe naar smaak om het geheel wat smeuïger te maken.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten