vrijdag 6 december 2013

Good food: easy vruchtentaart

Taarten maken is leuk! Geef toe een homemade pie op tafel staat toch een stuk gezelliger dan een Schwarzwalderkirsch torte van Maitre Paul op tafel

De steengrill van gisteren was een succes, zo'n succes dat na al dat vlees en de mini-omeletten er echt geen ruimte meer was in onze buikjes voor de fruitsalade. Helemaal in de trend van 'bespaar met Jamie, koop verstandig, kook slim, verspil minder', zorg ik dan ook dat deze fruitsalade niet in de GFT-container verdwijnt, maar in een nieuw gerecht. 
Een vruchtentaart is immers zo gefixt! Hoe dan? Nou gewoon zo!

Men neme:

Voor de bodem:
  • 240 gram bloem
  • 180 gram koude boter
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:
  • bakje mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Vruchten naar keuze
Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur aan wachttijd.


De bodem bereid je zo:
Doe de bloem, de poedersuiker en vanillesuiker, het zout en het ei in de kom. Snijd de boter in kleine blokjes, voeg ook dit toe in de kom en kneed het vergolgens met je handen tot een bal van deeg. Let op ga niet te lang door want dan smelt de boter te veel en wordt het deeg zag.

Pak de deegbal in in plastic folie en leg deze vervolgens een half uur in de koelkast. 
Verwarm ondertussen de oven op 175 graden.

Vet de springvorm in en verdeel de het deeg over de bodem van de springvorm. Bak de bodem in circa 30 minuten tot het deeg goudgeel is.

En dan alleen nog de vulling:
Klop de mascarpone los met de suiker en verdeel dit over de bodem zodra deze genoeg is afgekoeld.

Verdeel vervolgens het fruit over de bodem en voilá binnen een handomdraai heb jij je vruchtentaart op tafel gezet!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten