Ingrediënten:
-
1 kilo doorregen runderlappen (sucade of rib)
-
100 gram boter
-
2 uien grof gesneden
-
375 milliliter rode wijn
-
1 winterwortel
-
2 teentjes knoflook
-
3 laurierbladeren
-
4 kruidnagels
-
3 tomaten in stukken gesneden
-
5 jeneverbessen
-
Halve liter boullon
-
Peper en zout
-
Mosterd om te binden.
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een goede
stoofpan. Als de boter bruin is, gaat het stoofvlees er gedurende 10 minuten
in. Braad het om en om aan en voeg hierna de gesneden ui, de wortel en de
specerijen toe. Laat de ingrediënten “aankleuren” in nog eens 10 minuten.
Voeg vervolgens de tomaat toe en blus af met de wijn. Voeg
vervolgens de bouillon erbij en doe de deksel op de pan. Zet het vuur op een
lage stand zodat het stoofvlees langzaam en zacht gaardt.
Na een uur even omroeren, wat peper en zout toevoegen en
eventueel wat water als het toch te veel verdampt is. Voeg na een uur de
mosterd erbij om te binden en breng het geheel verder op smaak. Afhankelijk van
de structuur van het vlees is de schotel gaar.
Bron: Naober
Geen opmerkingen:
Een reactie posten