maandag 9 december 2013

Good food: Oma's stoofvlees

Heb je even? Ik afgelopen week gelukkig wel! Vrijdag was ik een dagje vrij, dus eindelijk tijd om een stoofschotel te maken waar ik al weken naar verlangde. Wat is er dan heerlijker dan een oud-Hollandse stoofschotel van oma met heerlijke Vlaamse frieten?

Ingrediënten:

-       1 kilo doorregen runderlappen (sucade of rib)
-       100 gram boter
-       2 uien grof gesneden
-       375 milliliter rode wijn
-       1 winterwortel
-       2 teentjes knoflook
-       3 laurierbladeren
-       4 kruidnagels
-       3 tomaten in stukken gesneden
-       5 jeneverbessen
-       Halve liter boullon
-       Peper en zout
-       Mosterd om te binden.
Bereidingswijze:

Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een goede stoofpan. Als de boter bruin is, gaat het stoofvlees er gedurende 10 minuten in. Braad het om en om aan en voeg hierna de gesneden ui, de wortel en de specerijen toe. Laat de ingrediënten “aankleuren” in nog eens 10 minuten.

Voeg vervolgens de tomaat toe en blus af met de wijn. Voeg vervolgens de bouillon erbij en doe de deksel op de pan. Zet het vuur op een lage stand zodat het stoofvlees langzaam en zacht gaardt.

Na een uur even omroeren, wat peper en zout toevoegen en eventueel wat water als het toch te veel verdampt is. Voeg na een uur de mosterd erbij om te binden en breng het geheel verder op smaak. Afhankelijk van de structuur van het vlees is de schotel gaar.

Bron: Naober


Geen opmerkingen:

Een reactie posten