donderdag 5 december 2013

Good food: Stoofschotel met kip en flespompoen

Vroeg donker, de eerste nachtvorst  alweer achter de rug. Buiten wordt het steeds kouder, echt winterweer is in aantocht. Tijd voor comfortfood dus. Heb je even de tijd en ben je op zoek naar een recept waar je heel blij van wordt? Zet dan het volgende gerecht op tafel:
 
  Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 kipdijfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4cm verse gember
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 stokjes kaneel
  • Flinke snuf saffraan
  • 1 theelepel gemalen gemberpoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 375 gram flespompoen
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel heldere honing
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
Bereiding

Pel de sjalotjes en zet ze apart. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Schil de gember en rasp hem fijn. Men het komijnzaad met het korianderzaad en kneus de zaadjes in de vijzel. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Halveer de kipfilets.

Verwarm de olie in de pan.

Bestrooi de kip met zout en peper. Leg ze in de hete olie en bak de buitenkant goudbruin. Draai de kip om en bak ook de andere kant goudbruin. Leg het vlees in een kom en zet apart.

Draai het vuur wat lager. Voeg de sjalotjes toe en roerbak tot de sjalotjes goudbruin zijn. Voeg de knoflook en de gember toe en roerbak 30 seconden.

Voeg alle specerijen toe in de pan en roerbak nog een minuut.

Voeg de pompoen toe en roerbak zodat de pompoenstukjes allemaal een laagje van het specerijenmengsel om zich heen hebben.

Leg het kippenvlees op het pompoenmengsel. Giet de bouillon erbij en besprenkel met de honing. Breng aan de kook en laat het vervolgens 40 minuten stoven.

Bestrooi voor het serveren de schotel met verse koriander en serveer met bulgur, couscous of een schaaltje harissa.
 
Met dank aan Laurens :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten