Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 4 kipdijfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 4cm verse gember
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 2 stokjes kaneel
- Flinke snuf saffraan
- 1 theelepel gemalen gemberpoeder
- Snuf chilipoeder
- 375 gram flespompoen
- 400 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel heldere honing
- 2 eetlepels vers gehakte koriander
Pel de sjalotjes en zet ze apart. Pel de
knoflook en snijd in dunne plakjes. Schil de gember en rasp hem fijn. Men het
komijnzaad met het korianderzaad en kneus de zaadjes in de vijzel. Schil de
pompoen en snijd in blokjes. Halveer de kipfilets.
Verwarm de olie in de pan.
Bestrooi de kip met zout en peper. Leg ze
in de hete olie en bak de buitenkant goudbruin. Draai de kip om en bak ook de
andere kant goudbruin. Leg het vlees in een kom en zet apart.
Draai het vuur wat lager. Voeg de sjalotjes
toe en roerbak tot de sjalotjes goudbruin zijn. Voeg de knoflook en de gember
toe en roerbak 30 seconden.
Voeg alle specerijen toe in de pan en
roerbak nog een minuut.
Voeg de pompoen toe en roerbak zodat de
pompoenstukjes allemaal een laagje van het specerijenmengsel om zich heen
hebben.
Leg het kippenvlees op het pompoenmengsel.
Giet de bouillon erbij en besprenkel met de honing. Breng aan de kook en laat
het vervolgens 40 minuten stoven.
Bestrooi voor het serveren de schotel met
verse koriander en serveer met bulgur, couscous of een schaaltje harissa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten