dinsdag 25 maart 2014

Good food: Champion-preitaartje

 
Alleen eten, ik doe het zelf nooit zo vaak, a. ik vind het ongezellig en b. ik maak altijd teveel! Dit hartige taartje kwam als tip voorbij op mijn kookkalender en is perfect voor 1 persoon en ook nog eens heel erg gemakkelijk!
 

Wat heb je nodig?

- 3 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- half bakje champignons
- halve prei
- paar takjes rozemarijn
- geraspte kaas
- 1/2 theelepel mosterd
- boter om in te vetten
 

Hoe bereid je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een kleine ovenschaal in met boter. Bedek de bodem met de plakjes bladerdeeg.
Splits het ei. Het eiwit meng je met de fijngehakte rozemarijn, peper en zout, de kaas en de mosterd.
Snijd de champignons, de prei in stukjes. Vul de ovenschaal met de mix van prei en champignons en giet het eiwit erover heen. Vouw het bladerdeeg dicht en bestrijk dit met het eigeel dat je nog over hebt.
 
Bak de hartige taart in 20 minuten gaar op 200 graden.
 
Voordeel: je kunt dit recept varieren met tal van andere groenten. Bijvoorbeeld met brocolli, of vervang de kaas door feta en combineer het met tomaat en paprika.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten