dinsdag 1 april 2014

Good food; Havermoutkoekjes



Koekjes, ik houd er van! Koekjes zijn niet per definitie slecht en ongezond, dit recept komt van de blog I love Health. Dat móet wel gezond zijn toch? Healthy or not, I don't care, deze cookies zijn gewoon, nee BUITENGEWOON lekker. Maak er je eigen variant van, dat deed ik ook.... Hieronder vind je de ingrediënten voor mijn variant, maar je kunt ook rozijnen, gedroogde abrikozen, chocobits, dadels of iets anders er doorheen mengen:

Wat heb je nodig?


  • 100 gram havermoutvlokken
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 eetlepels chocolade vlokken
  • snufje kaneel


Hoe bereid je het?


Verwarm de oven op 180 graden voor.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Prak de bananen met een vork, zodat het een smeuïg geheel wordt, meng vervolgens de havermoutvlokken er door. Lepel ook de kokosrasp de honing, het amandelschaafsel en het kaneel erdoorheen. Als het goed is heb je nu een soort deeg.

Maak hier bolletjes van, je kunt dit gewoon doen met je handen, simpel, net of je gehaktballetjes draait. Leg deze op de bakplaat en druk ze aan zodat je platte schijfjes krijgt.

Easypeasy is het niet? Zo nu alleen nog een minuutje of 20 in de oven. Laat ze afkoelen en controleer of ook de onderkant goed gebakken is. Zo niet, dan kun je ze best omdraaien en ze nog een minuut of 10 de oven in stoppen. 

And now? Okey only one thing left:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten