zaterdag 12 april 2014

Good food: Zandkoekjes met dadel en kokos

Zondag wedstrijddag, maar wat doe je als het buiten grijs en koud is en je wedstrijd pas om half 6 is, zoals wij vorige week hadden? Juist ja, koekjes bakken! 

Voor het bakken van koekjes heb je niet zoveel ingrediënten nodig en ik heb zelf de basis altijd wel in huis. Na een blik op mijn kast werden het zandkoekjes met kokos en dadels. Ik ben tevreden en mijn teamgenootjes ook, dus een receptje om te delen! Yummie!


Cookielove

Wat heb je nodig?

- 1ei
- 200 gram bloem + wat om te bestuiven
- 150 gram koude boter
- 100 gram witte (basterd)suiker
- 16 dadels
- 20 gram kokosrasp
- snufje zout
- steekvormpjes

Hoe bereid je het?

Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met uitsteekvormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, of snijd deze langs een (zelfgemaakt) sjabloon los. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten