Ik maakte het zoals je kunt zien met een mix van boontjes, rode ui in roomsaus, wat stokbrood erbij en bakte nog wat aardappeltjes op.
Check dit easy receptje uit de 'boodschappen'
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel boter
- 600 gram prei panklaar, in ringen
- 50 milliliter droge witte wijn
- 100 milliliter kookroom
- 4 grote plakken parmaham
- 600 gram kabeljauwfilet (vers of diepvries)
- 4 takjes tijm
- 1 eetlepel olijfolie
Hoe bereid je het?
Verhit de boter en laat de prei hierin een paar minuten smoren. Blus af met de witte wijn en room en breng aan de kook. Laat circa 2 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakken ham naast elkaar in een ovenschaal. Leg op elke plak een stuk vis en bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Verdeel de prei over de vis. Leg het takje tijm er dwars op en vouw de ham eroverheen. Bedruppel de ham met olijfolie. Bak de vispakketjes in de oven in circa 20 minuten gaar en knapperig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten