dinsdag 22 april 2014

Good food: Oosterse Salade

Spring is in the air: so it's salad time! 


Voor deze Goddelijke salade heb je slechts een minuut of 20 nodig en je verrast er vriend (en vijand) mee. Heerlijk als bijgerecht, maar ook prima als hoofdgerecht met een stukje brood ernaast. Helaas pindakaas..... foto's ontbreken dit keer, daarom heb ik deze fijne vriend gevonden om mijn salade te promoten....


Wat heb je nodig?


  • 200 gram beefreepjes (of je snijd gewoon een biefstukje of rosbief à la minute in stukjes)
  •  zak rucolasla
  •  doosje cherrytomaten of tomatenmix (die fijne natuurlijke kleuren, groen, paars, leuk effect)
  •  3 eetlepels sojasaus
  •  2 eetlepels oysteraus
  •  handjevol sesamzaadjes
  •  bosui
  •  courgette
  •  olijfolie
  •  peper en zout


Hoe bereid je het?


Snijd de beef in reepjes (voor het geval je niet zo lui was de voorgesneden te hebben gekocht). Marineer dit in de sojasaus en de sesamzaadjes. Snijd je bosui fijn en strooi dit over de biefstuk, evenals wat peper en zout.Snijd ondertussen de courgette in plakjes en bestrijk deze met olijfolie. Verwarm je grillpan of contactgrill voor en grill je courgettes tot ze van die prachtige grillstrepen hebben. Verhit wat olie in een pan en bak je beefreepjes aan, medium, raw, doorbakken, wat jij lekker vindt. 

Doe vervolgens de sla in een kom, snijd de tomaten in partjes. Als de beefreepjes en courgette klaar zijn, mix je het geheel door elkaar en breng op smaak met je oystersaus en wat olijfolie.


p.s. Tim bedankt! Beter goed gejat, dan slecht bedacht ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten