maandag 21 april 2014

Good food: Soep van zoete aardappel en pompoen met een Marokkaans tintje


En dan houd je nog twee zoete aardappels, een halve flespompen en een stukje winterwortel over.....


Wat is er dan beter dan er een soepje van maken? Even iets luchtigs na een weekend vol paaseieren, bbq en een heuse Sweet Easter met je hockeyteam.

Wat heb je nodig?


- een halve flespompoen
- twee zoete aardappels
- een derde winterwortel
- een ui
- een teentje knoflook
- een bouillonblokje
- een theelepel rash el hanout
- een halve theelepel kaneel
- een halve theelepel gemalen komijn
- blokje van een centimeter gember

Ongeveer dezelfde basics als je tajine gerecht dus! Je kunt variëren met gember, paprikapoeder of cayennepeper, wat room, meer knoflook, wat platte peterselie, sesamzaadjes, doe er in wat je lekker vindt!

Hoe maak je het?


Snijd de pompoen, aardappels en wortel in blokjes, hak het uitje en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en braad het even aan. Doe een klein laagje water in de pan (om het aanbranden te voorkomen en stoof het in een minuutje of 20 gaar. 

Vervolgens voeg je het bouillonblokje, de kruiden en de gember toe en voeg je er nog een liter water bij. Laat het geheel nog 10 minuten koken en pureer het vervolgens met de staafmixer. Even op smaak brengen met wat peper (zout is waarschijnlijk niet nodig dor de kruiden die je gebruikt hebt).

Et voilá:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten